Nieuwe wet allergenen

Nieuwe Europese wet voor allergenen informatie.

Vanaf 13 december 2014 zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht informatie te verstrekken aan gasten of er allergenen in het eten zijn verwerkt. Ieder bedrijf dat eet- en drinkwaren bereidt en verkoopt, Smikkeltje Silvolde dus ook, is verplicht om deze allergeneninformatie beschikbaar te hebben.

De allergenenwet gaat over 14 allergenen: glutenbevattende granen (zoals gerst, haver, kamut, rogge, spelt en tarwe),ei, vis, pinda’s, noten, soja, melk (inclusief lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.

Wij hebben voor u alles op een rijtje gezet zodat u direct kunt zien welke producten welke allergenen bevatten. Wij tonen de allergenen niet op onze menukaart, in plaats daarvan kunt u onze medewerkers vragen naar onze allergenen map.

Nieuwe website!

Nieuwe website online!
Om met de tijd mee te gaan werd het voor ons de hoogste tijd om onze verouderde website aan te passen. Een website die overzichtelijk en makkelijk hanteerbaar is. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een responsive website laten maken zodat u ook op uw tablet of smartphone onze site goed kunt bekijken. Veel leesplezier!